Friday, July 22, 2011

Το σεξ την προβληματίζει;


Τα ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα συχνά εμποδίζουν τη γυναίκα να λειτουργήσει ερωτικά.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθεμία από τις παρακάτω καταστάσεις και νόσους, μόνες τους ή σε συνδυασμό, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά έως και καταστρεπτικά τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, είτε παροδικά είτε μόνιμα:
* Τα προβλήματα στη σχέση που βασίζονται σε παράπονα από τη συμπεριφορά του συντρόφου, σε διαφωνίες ως προς την ανατροφή των παιδιών, σε οικονομικά ζητήματα κ.ά.. Πρόκειται για καταστάσεις που εμποδίζουν την ψυχική επικοινωνία και οδηγούν σε σεξουαλική αποξένωση το ζευγάρι.

* Ψυχικά, συναισθηματικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη, φοβίες, νευρώσεις, στρες, επιδρούν αρνητικά στην ερωτική

εκτόνωση.

* Ανεπαρκής γνώση των ουσιαστικών και πρακτικών θεμάτων περί σεξ τόσο της ίδιας όσο και του συντρόφου της, με αποτέλεσμα την κακής ποιότητας ερωτική ζωή.

* Προβλήματα υγείας του γεννητικού της συστήματος, όπως ξηρότητα κόλπου, ενδομητρίωση, διάφορες κολπίτιδες, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μετεγχειρητικές καταστάσεις.

* Ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιοπάθεια, νοσήματα του

ήπατος και των νεφρών, κακοήθειες, ενδοκρινικές παθήσεις, εμμηνόπαυση, εθισμός στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά λειτουργούν ανασταλτικά στη διάθεση για έρωτα.

* Παρενέργειες φαρμάκων (αντικαταθλιπτικά, αντιϋπερτασικά κ.ά.).

* Ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης.

* Σεξουαλικά προβλήματα του ερωτικού της συντρόφου.

* Απόψεις και ταμπού γύρω από το σεξ.


Όπως αντιλαμβάνεστε, ίσως το πιο εύκολο πράγμα είναι η διαταραχή της ερωτικής ζωής και της σεξουαλικής ευχαρίστησης μιας γυναίκας. Σε πολλές, ωστόσο, περιπτώσεις το πρόβλημα είναι προφανές και επιλύσιμο. Γι' αυτό θα πρέπει κάποιος να στέκεται ενεργητικά και επιθετικά απέναντι σε ό,τι δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική του δραστηριότητα και να κάνει το παν για να το αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και ριζικά.

0 comments:

Post a Comment